Meer salaris verdienen, terwijl jij minder hard hoeft te werken?

Herken je dit? Je bent (nog) geen manager, maar toch heb je het gevoel dat je allerlei medewerkers om jou heen moet managen om ervoor te zorgen dat jij jouw werkzaamheden goed kunt uitvoeren. Je hebt namelijk wel regelmatig de hulp nodig van een of meerdere collega's en omdat je geen manager bent, kun je hen niet aanspreken vanuit een hiërarchische positie. Soms heb je het gevoel dat je altijd achteraan staat met je verzoek om hulp. Alsof eerst alle managers worden geholpen en daarna jij pas. Regelmatig gebeurt het dat je het dan maar weer zelf doet. Ook de eenvoudige klusjes, die jij eigenlijk al lang niet meer zelf zou moeten doen.


Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn. Ook jij kunt ervoor zorgen dat je de ondersteuning krijgt van je collega's, die jij nodig hebt, zodat je de eenvoudige klusjes niet meer zelf hoeft te doen, maar je kunt blijven ontwikkelen, waardoor je meer salaris verdient en aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmarkt, terwijl jij minder uren werkt.


Het mooie van professional zijn is dat je (nog) geen manager bent en van jou dus ook niet wordt verwacht dat je kunt managen, maar dat je wel kunt werken aan je managementvaardigheden, zodat je die kunt inzetten om de ondersteuning te krijgen van je collega's, die jij nodig hebt. Ook jij hebt namelijk human resources (collega's) tot je beschikking, die jou kunnen helpen jouw doelstellingen te behalen. Zonder dat je daarvoor zelf harder hoeft te werken. Integendeel, hoe beter jij het regelt, hoe eenvoudiger jij je doelstellingen haalt en hoe minder jij zelf nog hoeft te doen.


Het vereist echter wel goed Human Resources Management


Nagenoeg geen enkele professional slaagt daar in. Bij Human Resources Management wordt namelijk over het algemeen slechts gedacht aan werkgevers en managers. Maar niets is minder waar. Iedereen heeft privé of zakelijk mensen (human resources) om zich heen, die je zult moeten managen als je wilt dat ze doen wat jij wilt dat ze doen.


Doe je dat niet, dan blijf je genoodzaakt nog veel werkzaamheden zelf te doen die je allang niet meer zelf zou moeten doen. Je ontwikkeling stopt hierdoor, je salaris stijgt (nagenoeg) niet meer en je arbeidsmarktpositie wordt beetje bij beetje steeds slechter. 


Je loopt het risico op een gegeven moment ingehaald te worden door een jongere collega of ineens geconfronteerd te worden met de wens van je werkgever om je te ontslaan, omdat je niet meer voldoende meerwaarde hebt. Stil zitten is voor jou als professional dus geen optie. Je zult jezelf moeten blijven ontwikkelen om aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt. 

Geen nood. Het kan allemaal heel anders.

Net zoals jij goed bent in jouw vak, ben ik dat in Human Resources Management.


Ik kijk hoe jij jouw Human Resources Management op dit moment vorm geeft en hoe dit beter kan.


Want Human Resources Management kan altijd beter.


Het is de meest eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen, meer salaris verdient en aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmarkt. Het enige wat je hoeft te doen is in kaart brengen wie van jouw collega's jou het beste kunnen ondersteunen en hoe je ervoor zorgt dat die collega's dat ook willen doen.  


En het mooiste is dat jij dit niet alleen hoeft te doen. Ik kan je daarbij helpen.


We kijken samen wie van jouw collega's het beste welke taak op zich kan nemen en hoe jij ervoor zorgt dat diegene dat ook daadwerkelijk wil doen.


Zodat jij je alleen nog maar hoeft bezig te houden met werkzaamheden, waarmee jij je wilt bezighouden. Omdat je weet dat het andere wordt opgepakt door een collega.


Je houdt veel tijd over, omdat je zelf veel minder hoeft te doen. De tijd, die je overhoudt, kun jij besteden aan leuke activiteiten ondernemen met je gezin en vrienden. Vaak komen er dan spontaan weer goede ideeën in je op voor je werk. Hoe je nog beter in je vak kunt worden.


Die ideeën kun je weer omzetten in uitvoering, omdat je het niet alleen hoeft uit te voeren. Je hebt immers de hulp van je collega's zeker gesteld.


Ondertussen blijf jij je ontwikkelen, verdien je meer salaris en blijf je aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt.

Meer over mijn achtergrond


Human Resources Management is namelijk mijn core business.


Mijn naam is Kenneth Horsch en ik houd me al meer dan 20 jaar uitsluitend bezig met Human Resources Management.


In die twintig jaar heb ik veel professionals geleerd hoe zij zich door hun collega's kunnen laten ontlasten om hun doelen te behalen. .

Kenneth Horsch, HRM strateeg bij 4 Eye Principle

Meer over mijn achtergrond

Mijn naam is Kenneth Horsch. Tijdens mijn eerste studiejaar heb ik zowel rechten gestudeerd als Human Resources Management. In de loop van mijn eerste studiejaar heb ik samen met een kustenaar een decorbedrijf opgezet. Dat werd al snel succesvol, waardoor we personeel nodig hadden en ik er geen twee studies meer naast kon volgen. Ik heb toen de keuze gemaakt voor de studie Human Resources Management, omdat ik dat meteen in de praktijk kon toepassen op ons personeel. Mijn interesse voor het recht is echter altijd gebleven.


Toen ik afgestudeerd was voor mijn studie Human Resources Management vond ik het nodig om eerst bij grote werkgevers te leren hoe je in de praktijk goed Human Resources Management kunt toepassen. Ik managede de human resources van ons bedrijf namelijk wel, maar dat gebeurde vooral via de trial en error methode, waardoor het echt een kwestie was van failing yourself forward. Dat wilde ik niet langer. Daarom ben ik met het decorbedrijf gestopt en heb ik bij grote werkgevers, zoals KPN, Stork Fokker Elmo, Rabobank en BT Global Services (het voormalige British Telecom) mogen leren hoe je aan goed Human Resources Management doet.


Vanaf het begin heb ik geweten dat ik uiteindelijk weer mijn eigen onderneming wilde, omdat ik een echte ondernemer ben. Ik heb meer dan 10 jaar veel mogen leren van het werken bij grote werkgevers. De daar opgedane kennis en ervaring deel ik graag met andere professionals, zodat zij niet via de trial en error methode zichzelf tot een betere professional hoeven te maken. Die methode gaat namelijk zo langzaam en kost zoveel tijd, geld en negatieve energie dat de kans groot is dat een collega met betere managementvaardigheden, maar die inhoudelijk minder goed is, erin slaagt jou voorbij te streven, waardoor het werk voor jou steeds minder interessant wordt en je het risico loopt ontslagen te worden, omdat je onvoldoende meerwaarde hebt ten opzichte van je jongere (en vaak goedkopere) collega's. Terwijl dat met goed Human Resources Management juist niet het geval is. Dan kun je meer verdienen, terwijl je minder hard werkt.


Omdat Human Resources Management onlosmakelijk is verbonden met arbeidsrecht, ben ik op zoek gegaan naar een arbeidsrecht advocaat met wie ik wilde samenwerken. Toen ben ik uitgekomen bij Ilma van Aalst van arbeidsrecht advocatenkantoor 7 Laws of Persuasion. Sinds 2010 werk ik samen met haar en dat bevalt erg goed. Ze voldoet aan alle vereisten, die ik stel aan een arbeidsrecht advocaat. Verder is ze heel prettig om mee samen te werken.

Ik heb onder andere gewerkt voor: