arrow_drop_up arrow_drop_down

Meer salaris verdienen, terwijl jij minder hard hoeft te werken?

Herkenbaar? Je hebt veel te veel op je bordje. Alles wat met personeel te maken heeft, wordt automatisch bij jou over de schutting gegooid. Door zowel de directie, de managers als de medewerkers. Je bent voortdurend bezig met ad hoc werkzaamheden en komt niet toe aan het echte HRM.


Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn. Ook jij kunt ervoor zorgen dat je toekomt aan het echte HRM. Dat je de directie en de managers beter kunt ondersteunen, HR-taken kunt delegeren en je kunt ontwikkelen tot een HRM-strateeg.


Het mooie van HRM'er zijn is dat jij je met zoveel facetten van de organisatie bezighoudt, dat je de hulp van anderen met meer expertise op een of meerdere van die facetten mag inroepen om jou te helpen bij de uitvoering van jouw taken.


Het vereist echter wel dat je dat dan ook daadwerkelijk doet


Veel HRM'ers doen dat te weinig.


Ze roepen wel de hulp in van een arbeidsrecht advocaat als het juridisch te lastig wordt, maar delegeren vaak te weinig HR-taken aan anderen binnen de organisatie en vinden het over het algemeen ook lastig om de hulp in te roepen van een andere HRM'er, die veel meer kennis en ervaring heeft.


Ze vinden het lastig om te delegeren en durven vaak niet de hulp in te roepen van een meer ervaren HRM'er. Ze vinden dat ze het zelf moeten kunnen doen en werken daardoor veel volgens de trial and error methode. 


Dat is hartstikke zonde, want het is niet alleen een langzame manier van leren, maar ook een onprettige manier voor jezelf, de organisatie en haar medewerkers. 

Geen nood. Het kan allemaal heel anders.

Net zoals jij nu leert via de trial en error methode heb ik dat eerst ook gedaan. De "failing yourself forward"-methode beviel me totaal niet. 


Nadat ik mijn studie Personeel & Organisatie had afgerond, heb ik er daarom voor gekozen om voor grote werkgevers te gaan werken.


Ik ben toen gestart bij KPN en kreeg daar een geweldige leermeester. Hierdoor kon ik acties ondernemen, waarin hij mij vrij liet, maar behoedde hij mij wel voor de grote valkuilen.  Deze leermeester en andere leermeesters bij grote werkgevers, waarvoor ik heb gewerkt, hebben gemaakt dat ik heb geleerd hoe je Human Resources Management op een goede manier kunt toepassen.


Jij werkt echter wellicht niet bij een grote werkgever en kunt of wilt dat misschien ook niet. Maar de "failing yourself forward"-methode bevalt jou ook niet meer.


Laat mij jouw leermeester zijn. 


Laten we samen sparren over hoe jij omgaat met je tijd en de dagelijkse praktijk. Laat mij jou meenemen in hoe je HR-taken moet delegeren, zodat je de directie en managers beter kunt ondersteunen en jij je kunt ontwikkelen tot een HRM-strateeg.


Je houdt veel tijd over, omdat je zelf veel minder hoeft te doen. De tijd, die je overhoudt, kun jij besteden aan het echte HRM.


Ondertussen ontwikkel jij je tot een HRM-strateeg en ga je beduidend meer verdienen.

Meer over mijn achtergrond


Het pad dat jij moet afleggen, heb ik namelijk al afgelegd.


Mijn naam is Kenneth Horsch en ik houd me al meer dan 20 jaar uitsluitend bezig met Human Resources Management.


In die twintig jaar heb ik veel HRM'ers opgeleid.

Kenneth Horsch, HRM strateeg bij 4 Eye Principle

Meer over mijn achtergrond

Mijn naam is Kenneth Horsch. Ik ben opgegroeid in een omgeving van advocaten, artsen en rechters. Zelf heb ik er ook nog even over nagedacht om advocaat te worden. Tijdens mijn eerste studiejaar heb ik daarom zowel rechten gestudeerd als personeel & organisatie. In de loop van mijn eerste studiejaar heb ik samen met een kustenaar een decorbedrijf opgezet. Dat werd al snel succesvol, waardoor we personeel nodig hadden en ik er geen twee studies meer naast kon volgen. Ik heb toen de keuze gemaakt voor de studie personeel & organisatie, omdat ik dat meteen in de praktijk kon toepassen op ons personeel. Mijn interesse voor het recht is echter altijd gebleven.


Toen ik afgestudeerd was voor mijn studie personeel & organisatie vond ik het nodig om eerst bij grote werkgevers te leren hoe je in de praktijk goed Human Resources Management kunt toepassen. Ik managede de human resources van ons bedrijf namelijk wel, maar dat gebeurde vooral via de trial en error methode, waardoor het echt een kwestie was van failing yourself forward. Dat wilde ik niet langer. Daarom ben ik met het decorbedrijf gestopt en heb ik bij grote werkgevers, zoals KPN, Stork Fokker Elmo, Rabobank en BT Global Services (het voormalige British Telecom) mogen leren hoe je aan goed Human Resources Management doet.


Vanaf het begin heb ik geweten dat ik uiteindelijk weer mijn eigen onderneming wilde, omdat ik een echte ondernemer ben. Ik heb meer dan 10 jaar veel mogen leren van het werken bij grote werkgevers. De daar opgedane kennis en ervaring wilde ik delen met andere HRM'ers, die niet voor grote werkgevers werken, zodat zij niet via de trial en error methode zichzelf tot een betere HRM'er hoeven te maken. Die methode gaat namelijk zo langzaam en kost zoveel tijd, geld en negatieve energie dat het niet bepaald leuk is om HRM'er te zijn. Bovendien ontlast je dan de organisatie en de medewerkers niet voldoende, terwijl dit wel je taak is. Met een goede leermeester kun jij ook goed worden in Human Resources Management. Dan kun je meer salaris verdienen, terwijl je minder hard werkt.


Omdat Human Resources Management onlosmakelijk is verbonden met arbeidsrecht, ben ik op zoek gegaan naar een arbeidsrecht advocaat met wie ik wilde samenwerken. Toen ben ik uitgekomen bij Ilma van Aalst van arbeidsrecht advocatenkantoor 7 Laws of Persuasion. Sinds 2010 werk ik samen met haar en dat bevalt erg goed. Ze voldoet aan alle vereisten, die ik stel aan een arbeidsrecht advocaat. Verder is ze heel prettig om mee samen te werken.

Ik heb onder andere gewerkt voor: